Location | Curl Curl

A private oasis nestled into its surroundings, designed for a growing family with lots of energy and a need for good practical open space.

The objectives for this design were to maximise the available backyard footprint, find a spot for a new swimming pool,   large lawn and entertaining area, and more broadly, improve the flow from the house into the garden.

The starting point was to remove the physical barriers such as deck balustrades, encroaching gardens and walls, and open up the yard to see its full potential.

Critical established screen plantings and trees across the site were identified and protected, and the design was essentially made to fit within …a task that was easier said than done!

The result is a well-considered and proportioned family backyard that is open but still very private and uses every inch of the site.